Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling van internetdiensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop en pc zijn met het kantoorpakket Microsoft Office te vergelijken, met het verschil dat men via Microsoft 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versie. De gebruiker, een abonnementhouder heeft bijvoorbeeld toegang tot Word, Excel en Outlook.

Er zijn meer aanbieders van SaaS-oplossingen. Google levert vergelijkbare diensten via Gmail en Google Docs.

Met Office 365 kan je altijd en overal aan je documenten werken. Dat is gelijk het eerste voordeel van Microsoft 365: flexibiliteit. Je kunt Microsoft 365 installeren op zowel je smartphone, tablet als je pc. 

Een ander voordeel is dat Microsoft 365 vertrouwd is. De meesten van ons zijn opgegroeid met Word, PowerPoint en Excel. Tevens worden deze programma’s nog steeds bij veel bedrijven gebruikt. Omdat je weet hoe deze programma’s werken, kan je gewoon aan de slag met je documenten. Tevens kun je samen met je collega’s werken aan eenzelfde document. Alle wijzigingen die jullie doen worden gelijk opgeslagen.